020 30 30 600 | ma t/m vr 09:00 - 17:30 uur | za 10:00 - 14:00 | 's avonds op afspraak

Koopvertrouwen in Q2 van 2021 verder gedaald

Koopvertrouwen in Q2 van 2021 verder gedaald

Het koopvertrouwen is in het tweede kwartaal van dit jaar wederom stevig gedaald. Dat is te verklaren door de hoge huizenprijzen en het aanhoudend lage aanbod op de huizenmarkt. Juist die factoren zorgen er samen met de lage rente voor dat het verkoopvertrouwen wel groot is.

funda Index

Het koop- en verkoopvertrouwen worden maandelijks in kaart gebracht door de funda Index. Dat geldt ook voor de koop- en verkoopintentie en het gedrag op de huizenmarkt. De metingen zijn op 1 juli vorig jaar begonnen.

Kopers vastberaden

Opvallend is dat kopers ondanks het geringe vertrouwen en het beperkte aanbod actief zoeken en echt proberen aan een woning te komen. Funda-CEO Quintin Schevernels zegt daarover het volgende: ‘We hebben het afgelopen jaar een enorme hoeveelheid data verzameld over het vertrouwen, de intentie en het gedrag van woningzoekers. Hieruit blijkt de grote tegenstrijdigheid tussen het vertrouwen en het gedrag van consumenten. De noodzaak en wil om een woning te kopen wint het van het feit dat de markt nu niet gunstig is voor kopers. Ook de verkoopintentie hebben wij op de voet gevolgd omdat die woningzoekers inzicht geeft over nieuw aanbod. We hopen dat de doorbraak in de dalende trend sinds afgelopen kwartaal zal doorzetten zodat woningzoekers meer perspectief krijgen op een woning.’

Koopvertrouwen in Q2 van 2021 verder gedaald
Schuiven naar boven